Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


          

 

 

  A West Highland White terrier

Leírás:

Erőteljes testalkatú, hosszú törzsű, izmos, rövid lábú kutya. Feje nagy, arcorri része szögletes, orrháta egyenes. Stopja határozott, orrtükre fekete. Fogai nagyok, harapása ollószerű. Szeme sötétbarna, értelmes tekintetű. Füle kicsi, hegyes, felálló. Nyaka izmos, háta feszes, ágyéka széles. Végtagjai párhuzamos állásúak, rövidek, mancsa kicsi kerekded, ujjai zártak. Farkát egyenesen tartja, nem csonkolják. Szőrzete közepesen hosszú, sűrű, kemény szálú. Trimmelik. Színe hófehér.
 
Származási ország :     Skócia
Eredeti feladata :         Róka- és borzvadász kutya; kártevőirtó.
Eredeti neve :     West Highland White terrier
Angol neve :       West Highland White terrier
Eredete :    Voltaképpen fehér cairn terrier, hiszen a cairn almokban előforduló fehér kölykökből alakították ki a 19. század közepén.
 
 
 
Teste: A west highland white terrier teste zömök és erős, mellkasa mély, hátvonala egyenes, lágyéka rövid. Bordái szép ívűek. A farka viszonylag rövid, 12,5-15 cm-es, és a kutya felemelve tartja. Vállai erősen hátrahúzottak. Felkarja igen erős. Combja és széles fara erős, a térd és a csánk ízülete szépen kirajzolódik. Erős, rövid lábai egyenesek és függőlegesek, a teste alatt vannak. Mancsai kör alakúak, a mellsők nagyobbak a hátsóknál. Nyaka hosszú és izmos, a tövénél széles, és a fej felé keskenyedik.
 
Feje: Feje egyenesen vagy kissé ferdén áll az izmos nyakon. A koponya enyhén boltozatos. A stop határozott, a szemek között sekély barázda, fölöttük szemöldök húzódik. Az arcorri rész telt, különösen a szemek alatt, és valamivel rövidebb, mint a koponya. Kicsiny, hegyes fülei erősek és felállók. Közepes nagyságú szemei kissé mélyen ülők, tekintetük átható. Orrtükre viszonylag nagy. Harapása erős, nagy és ollószerű.
 
Marmagassága : A west highland white terrier nagyjából 28 cm magas.
 
Testtömege : Kb. 7,5 kg.
 
Szőrzete: A merev fedőszőrzet durva tapintású, nagyjából 5 cm hosszú, és nem göndörödhet. A füleken rövidebb és teljesen sima.
 
Színei : Ez a fajta csak fehér színben ismert. A szemeknek a lehető legsötétebbnek kell lenniük, az orr mindig fekete. Karmai és a talppárnái ideális esetben feketék.
 
Táplálékigénye : 170 g/nap
 
Alomszáma: 3-6 kölyök
 
Várható élettartama : 12-13 év
 

 

Jelleme : Eleven és magabiztos kutya. Nem könnyű hatni rá, nagyon bízik saját képességeiben: bátor, nem ismeri a félelmet, és kitartó. Mindennel tisztában van, ami körülötte történik, és ha veszélyt érez, azt ugatással jelzi. Hűséges a gazdájához és a családjához, s velük kimondottan kedvesen viselkedik, ugyanakkor csökönyös és független is lehet. A west highland white terrier nagyon ritkán rossz természetű; általában játékos és vidám kutya, de nem szabad alábecsülni a ravaszságát és a találékonyságát. Jelenléte színesebbé teszi a család életét.
 
Társas viselkedése: Általában jól kijön a gyerekekkel, ha azok már elég nagyok ahhoz, hogy együtt játsszanak és hancúrozzanak vele. A durvább játékot is jól tűri. A fajtársaival szemben viszonylag békés, de az utcán nemigen tud ellenállni a vele azonos nemű kutyák kihívásainak. Ezt a hajlandóságát megfelelő neveléssel és szocializációval jelentősen csökkenteni lehet. Már kölyökkorától kezdve arra kell nevelni, hogy nem szabad a macskákat és egyéb állatokat kergetni - a szocializáció és a nevelés szerepe itt is igen nagy. Figyelmessége és ébersége ellenére a west highland white terrier egyáltalán nem félénk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Revascularization root, scanned, correspondence ileum.

(nupaqusutima, 2019.03.21 08:13)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

79anita@citromail.hu

(Anita, 2010.05.08 18:02)

NEKEM IS WESTIEM VAN.A LEHETŐ LEG ÉDESEBB ÉS ÉRTELMESEBB KUTYUS.IMÁDOM !!! 14 HÓNAPOS.A NEVE:BENI.EGY KIS FEHÉR SZERETETKUPAC:)))

marcsi.horvat01@gmail.com

(marcsi, 2010.04.06 11:33)

Ezt jó tudni! :)