Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiskutyát akarok...
 
 
Kiskutyát AKAROK, de azonnal. Szülők a megmondhatói, hogy milyen kifogásokkal állnak ellen gyermekük vissza-visszatérő kérésének. Majd ha nagyobb leszel, majd meglátjuk milyen lesz a bizonyítvány, majd ha lesz kertes házunk. Kedves Apukák és Anyukák, ne álljatok ellen, hiszen kutya nélkül lehet élni, de minek. 
 
A KUTYA társ, barát, szeretetet ad és szeretetre vágyik. Rendszerességre nevel, gondoskodást igényel. A kutyás baráti társaság jobb közösség, mint az aluljárók világa. A passzív ellenállást váltsa fel a kutya fogadására való felkészülés. Mérjük fel lehetőségeinket, szabadidő, anyagi helyzet, hely a lakásban, kertben. S ha ezek után úgy találjuk, hogy alkalmasak a körülményeink, összeülhet a családi tanács: MILYEN FAJTA LEGYEN új társunk, "akit" nem egy hétre, hanem remélhetőleg hosszú évekre választunk magunknak. 
 
 
Kistestű, nagytestű, rövidszőrű, hosszúszőrű, sportkutya, vadászkutya, társasági kutya? Kan kutya vagy szuka kutya legyen "ő"? Általánosságban a kan kutyák karakteresebbek, a szuka kutyák talán kedvesebbek. A szuka kutyák általában félévente tüzelnek, amikor még több figyelmet kell rájuk fordítani. Számtalan irodalom segítheti választásunkat, ennél a pontnál is alapos mérlegelés után döntsünk. Apróság, de például a hosszú szőrt könnyebb porszívózni, mint a rövidet, mert a rövid szőr előszeretettel "szúródik" be a bútorok kárpitjába, a szőnyegbe, a kocsi üléshuzatába. Ha már kiválasztottuk a fajtát, ismerkedjünk meg vele élőben, jöhetnek a kiállítások, a tenyésztők végigjárása. Fordítsunk figyelmet az eladókra is, nézzük meg milyen körülmények között vannak a kutyák, gondos tenyésztőtől vásároljunk kiskutyát. És ha már kiválasztottuk, ne felejtsük el ellenőrizni a kutyánk papírjait. Legyen állatorvosunk, olyan, akiben megbízunk. A kölyökkutyának védőoltásokra van szüksége, amit hat, nyolc, tíz és tizenkét hetes korban célszerű beadatni állatorvosunkkal, ezeket öt-hat hónapos korban, utána egy éves korában, majd évente ismételni kell. Természetesen ezt a kérdést állatorvosunkkal egyeztessük. 
 
Mindezek után kezdődhet az új, közös élet társunkkal.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gré

(gré, 2010.10.24 19:19)

nagyon jó a zövegés én is szeretnék kutyát csak az a baj hogy panellakásban lakunk és anyuék szerint kínzás a kutya lakásban és hogy nem higénikus!szörnyű!