Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vitaminbevitel tavasszal és nyáron is fontos!
 
Nem csak az embernek, hanem a háziállatnak is fontos, hogy tápanyagigényét tápláléka teljes mértékben fedezze. Négylábú kedvenceink a táplálékkal együtt az élethez szükséges tápanyagokat veszik fel. Ehhez tartoznak a vitaminok is, amelyekhez csak és kizárólag a táplálékkal együtt juthatnak hozzá, mert szervezetük ezek előállítására nem képes.

A következő vitaminok bevitelére kell ügyelni:

  • C-vitamin (szervezet védekezőképessége, stressztűrés),
  • A-vitamin (szem, növekedés, termékenység),
  • B2-vitamin (növekedés, anyagcsere),
  • taurin (nélkülözhetetlen a látás és a szívműködés számára),
  • H-vitamin - biotin (bőr és szőrzet, anyagcsere),
  • D3-vitamin (csontfelépítés, fogak).

A Gimpet Multivitamin-plus pasztája - és a Multi-Kiss tabletta is - macskák részére 12 életfontosságú vitamint tartalmaz. Kutyák számára a Gimborn a Fit 12 tablettát ajánlja. A Fit 12 tabletta tartalmazza azt a 12 legfontosabb vitamint, amelyre az Ön kutyájának a vitaminhiány megelőzéséhez szüksége van. Fitten tavasszal és nyáron egyaránt, a Fit 12-vel!

Tavasszal a szabadban

Tavasszal mindenki egyre több időt tölt a szabadban. Ilyenkor azonban már nem csak a kellő vitamin- és ásványianyag-bevitel a fontos, hanem a kullancs elleni védekezés is. Nézzük, mit tehetünk állatunk védelmében!

Minden séta után vizsgáljuk át a kutyát vagy macskát.

Ha kullancsot találunk, akkor azt kullancs-csipesszel forgassuk ki a bőrből. A forgatási irány mindegy, de ne használjunk külön segédanyagokat, mint például olajat vagy ecetet, még akkor sem, ha a hiedelem szerint a kullancsot ezekkel a szerekkel el lehetne kábítani!

Ha a kullancs már elkezdte megszívni magát, még nem jelenti azt, hogy a betegség automatikusan kedvencünkbe jutott. Még akár napok is telhetnek el, amíg a kórokozó a háziállat vérkeringésébe kerül. Ezért előnyös, ha a kullancsot lehetőleg gyorsan felismerjük - és eltávolítjuk.

Borreliózis ellen oltassuk be az állatot, különösön akkor, ha magas a fertőzött kullancsok száma lakóhelyünkön.

A kullancsos hónapokban célszerű, ha kedvencünket rendszeresen speciális samponokkal és spray-kkel ápoljuk, és ha kullancs elleni védelmet nyújtó nyakörvekkel és hasonló szerekkel védjük.

Kullancs elleni védelemre a Gimborn a következő szereket fejlesztette ki:

PLUS rovarölő spray kutyák és macskák részére.
A háziállat környezetében alkalmazandó. Többszörösen hat: megöli a rovarokat és fertőtlenít is. Hatásos bolhalárvák, bolhák, atkák és kullancsok ellen.

Gimborn kullancs elleni nyakörv, színes, 60 cm hosszú. A hatóanyag igen intenzív, a kibontástól számított 5-10 nap múlva fejti ki hatását, mely megközelítõleg 4 hónapos védettséget biztosít.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.